Rýchla jablkovo - škoricová bábovka

Rýchla jablkovo – škoricová bábovka

Doba varenia/pečenia:
Náročnosť:
  • 1 hrnček hladká múka
  • 1 hrnček celozrnná špaldová hladká múka
  • 1/4 hrnčeka trstinového cukru (kto ma rád sladšie, môže byť aj 1/2 hrnčeka)
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 kl mletá škorica
  • 50 ml rastlinný olej
  • 150 ml biely jogurt
  • 3 nahrubo nastrúhané jablká
  • 1 hrsť nasekaných vlašských orechov, hrozienka alebo kúsky horkej čokolády (výber podľa chuti)

Na vymazanie formy:

  • maslo
  • hrubá múka

Krok 1

Najskôr zmiešame sypké časti, pridáme nastrúhané jablká, olej a biely jogurt. Nakoniec pridáme podľa chuti nasekané orechy, hrozienka alebo polámanú čokoládu.

Krok 2

Všetko dobre vymiešame a vylejeme do tukom potretej a hrubou múkou vysypanej formy. Bábovku pečieme cca 50 min. v predhriatej rúre na 190 stupňov.

Príprava bábovky je rýchla a výsledok stojí za to. Je chutná a vláčna, odporúčam vyskúšať.



Priemerné hodnotenie receptu

(5/5)

5 5 1

Ohodnoťte tento recept

1 ľudí hodnotilo tento recept



Pridaj komentár