Mrkvovo – tvarohové rezy s ovocnou želatínou

Mrkvovo – tvarohové rezy s ovocnou želatínou

Doba varenia/pečenia:

Úžasný, osviežujúci zákusok s pridaním mrkvy, vďaka ktorej sa stáva oveľa zdravším. Koláčik, ktorým si môžete zamaškrtiť bez výčitiek a nebudete cítiť žiadne tráviace ťažkosti. Kombinácii tvarohovej plnky a ovocnej želatíny zaručene neodoláte, je mňam ;-).

 

Cesto

  • 100 g trstinový cukor
  • 4 ks vajce
  • 100 ml rastlinný olej
  • 2 hrnčeky špaldová polohrubá múka
  • 1 ks prášok do pečiva
  • 1 lyžička škorica
  • 4 hrnčeky najemno nastrúhaná mrkva

Plnka:

  • 500 g jemný nízkotučný tvaroh
  • 250 ml smotana na šľahanie
  • 1 ks stužovač šľahačky Smeta-fix
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 1 PL javorový sirup

Želatína:

  • 1 l pomarančový (alebo iný) džús
  • 2 ks Zlatý klas

Krok 1

Všetky ingrediencie na cesto dáme do misy a spolu dôkladne premiešame. Pripravenú zmes vylejeme na maslom vymastený a hrubou múkou vysypaný plech. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme cca 25 minút.

Krok 2

Zatiaľ si pripravíme plnku. V jednej mise zmiešame tvaroh s vanilkovým cukrom a javorovým sirupom. V druhej mise vyšľaháme šľahačkovú smotanu so stužovačom, ktorú zľahka vmiešame do tvarohu. Takto pripravenú plnku natrieme na vychladnuté upečené cesto a dáme stuhnúť do chladničky, aspoň na hodinu.

Krok 3

V troche pomarančového džúsu rozmiešame Zlaté klasy. Zvyšný džús vylejeme do hrnca a necháme zovrieť. Pridáme rozmiešaný Zlatý klas a varíme pokiaľ nám zhustne. Za občasného miešania necháme želatínu chvíľu vychladnúť a natrieme ju na tvarohovú plnku. Koláč dáme opäť do chladničky stuhnúť, najlepšie na celú noc.

Na druhý deň sa môžeme oblizovať až za ušami 🙂 a vychutnávať si lahodnú chuť tohto zdravého koláčika.

 


Lenka Laššáková
Varím a pečiem pre radosť.

Priemerné hodnotenie receptu

(0/5)

0 5 0

Ohodnoťte tento recept

0 ľudí hodnotilo tento recept



Pridaj komentár