Čokoládovo tvarohový cheesecake

Čokoládovo tvarohový cheesecake

Doba varenia/pečenia:

Ponúkam ďalší receptík na perfektný cheesecake, je mňam. Oblizovali sme sa až za ušami :-).

Korpus

  • 200 g maslových sušienok Sondey
  • 100 g zmäknutého masla

Krém 1

  • 200 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
  • 40 g trstinového cukru
  • 100 g masla
  • 2 celé vajíčka
  • 1 PL kakaa
  • 2 PL hladkej múky

Krém 2

  • 250 g mascarpone
  • 500 g jemného tvarohu
  • 3 celé vajíčka
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 40 g práškového cukru (kto ma rád sladšie, môže dať viac)

Poleva

  • 100 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
  • 50 g zmäknutého masla
  • 80 ml smotany na šľahanie

Krok 1

Sušienky rozdrvíme alebo rozomelieme v sekacom mixéri na jemno a zmiešame ich s roztopeným maslom. Sušienkovú hmotu natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Zmes natlačíme aj na okraje formy.

Krok 2

Čokoládu na varenie s trstinovým cukrom a maslom roztopíme nad parou a necháme trošku vychladnúť. Do vychladnutej zmesi po jednom ručne vmiešame vajíčka. Tie by nemali byť studené. Z chladničky ich vyberieme asi hodinu pred použitím. Nakoniec primiešame kakao a hladkú múku.

Krok 3

Mascarpone, tvaroh, vajíčka, práškový a vanilkový cukor zmiešame v miske, až kým nevznikne hladký krém.

Krok 4

Na sušienkový korpus nalejeme najskôr čokoládový krém, zarovnáme. Potom jemne nalejeme tvarohový krém a uhladíme povrch. Pečieme pri teplote 170 °C asi 50 minút. Správne upečený cheesecake je na krajoch tuhý a v strede ešte jemne trasľavý.

Krok 5

Koláč necháme vychladnúť a následne ho dáme stuhnúť do chladničky min. na 3 hodiny. Pripravíme si čokoládovú polevu a to zmiešaním horúcej smotany, čokolády na varenie polámanej na kúsky a masla, vymiešame dohladka. Hotovú polevu nalejeme na stuhnutý cheesecake a opäť ho dáme do chladničky, aby čokoládová poleva stuhla, najlepšie cez noc.

 

TIP od Lenky

Máte radi v kuchyni pokoj a poriadok, tak ako ja? Chcete sa sústrediť na pečenie a varenie, ale deti vás vyrušujú? Máte obavu, aby sa nezranili? Prezradím vám, ako som to vyriešila ja:

Zamestnajte ich exkluzívnou japonskou stavebnicou LaQ.

Vytvorte si aj vy priestor pre pohodu v kuchyni a pri spoločnom stolovaní zdieľajte radosť z výborného jedla a z krásnych modelov postavených vašimi šikovnými konštruktérmi. U nás doma to skvelo funguje!

Stavebnica je vhodná tak pre chlapcov ako aj dievčatá.


Lenka Laššáková
Varím a pečiem pre radosť.

Priemerné hodnotenie receptu

(0/5)

0 5 0

Ohodnoťte tento recept

0 ľudí hodnotilo tento recept



Pridaj komentár

 

Menu