slaný tekvicový koláč

Slaný tekvicový koláč

Doba varenia/pečenia:
Náročnosť:

Máte veľa tekvice (cukety) a neviete, čo s ňou? Upečte z nej tento jednoduchý slaný tekvicový koláč. Môžem len odporúčať, fakt výborný.

 

  • 500 g cuketa alebo tekvica
  • 200 g syr eidam
  • 200 g šunka (môže byť aj klobása alebo slaninka)
  • 4 ks vajcia
  • 1 ks väčšia cibuľa
  • 3-4 strúčiky cesnak
  • 200 g múka špaldová celozrnná
  • 12 g 1 bal. prášok do pečiva
  • 50 ml olej olivový
  • soľ
  • korenie biele mleté

Cuketu, cibuľu a syr nastrúhame, cesnak pretlačíme a šunku nakrájame na pásiky (prípadne klobásu na kocky). V miske zmiešame cuketu, cibuľu, cesnak, syr, vajcia a šunku. Osolíme, okoreníme. Pridáme 2-3 PL oleja, múku a prášok do pečiva. Zamiešame. Cesto by nemalo byť riedke, skôr hustejšie. Ak je moc husté pridáme vajíčko, ak riedke pridáme múku. Masu preložíme na vymastený pekáčik a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme na 200°C asi 25 minút, potom zvýšime teplotu na 250°C a zapekáme ešte asi 5 minút aby mal koláčik peknú zlatú kôrku. Necháme mierne vychladnúť. Podávame teplé alebo studené, samotné alebo so zeleninovým šalátom.


Lenka Laššáková
Varím a pečiem pre radosť.

Priemerné hodnotenie receptu

(0/5)

0 5 0

Ohodnoťte tento recept

0 ľudí hodnotilo tento recept



Pridaj komentár