Rezance zapečené s tvarohom a ovocím

Rezance zapečené s tvarohom a ovocím

Doba varenia/pečenia:

Cestoviny zapekané s tvarohom a ovocím. Týmto obedom nepohrdne žiadne dieťa.

 

  • 400 g rezancov alebo iných cestovín
  • 500 g tvarohu (jemný hrudkovitý)
  • 200 g kyslej smotany
  • 100 g cukru
  • 3 vajcia
  • 250 ml mlieka
  • 80 g masla
  • soľ

Krok 1

Cestoviny si dáme variť do osolenej vody. Tvaroh rozmiešame s cukrom a vajíčkom, prídáme citrónovú kôru, nakoniec vmiešame kyslú smotanu.

Krok 2

Scedené rezance v miske omastíme polovicou masla, aby sa nelepili.

Krok 3

K rezancom primiešame tvarohovú zmes a nakoniec zľahka vmiešame ovocie, ja som dala jahody a černice. Naložíme do maslom vymazaného a strúhankou vysypaného pekáča. Polejeme mliekom, v ktorom sme rozhabarkovali zvyšné vajíčka.

Krok 4

Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C, cca 30 min.

Krok 5

Pred podávaním môžme poliať ovocnou šťavou, alebo javorovým sirupom.

Kategória:
Typ receptu:

Lenka Laššáková
Varím a pečiem pre radosť.

Priemerné hodnotenie receptu

(5/5)

5 5 1

Ohodnoťte tento recept

1 ľudí hodnotilo tento recept



Pridaj komentár