medovníčky

Mäkučké medovníčky

Doba varenia/pečenia:

Voňavé medovníky, ktoré sú hneď po upečení mäkké a môžu sa jesť. Taktiež nie je nutné nechávať odležať cesto.
 

Cesto:

  • 600 g hladkej múky
  • 50 g práškového cukru
  • 150 g masla
  • 3 vajíčka
  • 6 PL medu
  • 1 ČL sóda bikarbóny
  • 1ČL mletej škorice
  • 1 ČL perníkového korenia
  • 2 PL kakaa

Všetky suroviny zmiešame dokopy a vypracujeme hladké cesto. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a môžeme vykrajovať medovníčky. Poukladáme ich na plech vystlaný mastným papierom. Vykrojené medovníčky potrieme rozšľahaným vajíčkom a môžeme ich ozdobiť vlašským orechom alebo hrozienkom. Rúru predhrejeme na 200 °C a po chvíli vložíme do nej plech s medovníčkami.  Pečieme 4-5 minút pri 200 °C. Tieto medovníky sú hneď mäkučké.

Prajem krásne vianočné sviatky 🙂

 



Priemerné hodnotenie receptu

(0/5)

0 5 0

Ohodnoťte tento recept

0 ľudí hodnotilo tento recept



Pridaj komentár