Mäkučké medovníčky

Mäkučké medovníčky

Doba varenia/pečenia:

Voňavé medovníky, ktoré sú hneď po upečení mäkké a môžu sa jesť. Taktiež nie je nutné nechávať odležať cesto.

 

Cesto:

  • 600 g hladkej múky
  • 50 g práškového cukru
  • 150 g masla
  • 3 vajíčka
  • 6 PL medu
  • 1 ČL sóda bikarbóny
  • 1ČL mletej škorice
  • 1 ČL perníkového korenia
  • 2 PL kakaa

Všetky suroviny zmiešame dokopy a vypracujeme hladké cesto. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a môžeme vykrajovať medovníčky. Poukladáme ich na plech vystlaný mastným papierom. Vykrojené medovníčky potrieme rozšľahaným vajíčkom a môžeme ich ozdobiť vlašským orechom alebo hrozienkom. Rúru predhrejeme na 200 °C a po chvíli vložíme do nej plech s medovníčkami.  Pečieme 4-5 minút pri 200 °C. Tieto medovníky sú hneď mäkučké.

Prajem krásne vianočné sviatky 🙂

 

TIP od Lenky

Máte radi v kuchyni pokoj a poriadok, tak ako ja? Chcete sa sústrediť na pečenie a varenie, ale deti vás vyrušujú? Máte obavu, aby sa nezranili? Prezradím vám, ako som to vyriešila ja:

Zamestnajte ich exkluzívnou japonskou stavebnicou LaQ.

Vytvorte si aj vy priestor pre pohodu v kuchyni a pri spoločnom stolovaní zdieľajte radosť z výborného jedla a z krásnych modelov postavených vašimi šikovnými konštruktérmi. U nás doma to skvelo funguje!

Stavebnica je vhodná tak pre chlapcov ako aj dievčatá.


Lenka Laššáková
Varím a pečiem pre radosť.

Priemerné hodnotenie receptu

(5/5)

5 5 1

Ohodnoťte tento recept

1 ľudí hodnotilo tento recept



Pridaj komentár

 

Menu