Bleskový ovocný koláč

Bleskový ovocný koláč

Doba varenia/pečenia:
Náročnosť:

Prišiel čas, kedy naše brušká  dostali chuť na nejakú zdravú dobrotku ku kávičke. Môj synček mi navrhol, že by sme mohli upiecť nejaký koláč z ovocného kompótu. Tak sme spoločnými silami vytvorili tento recept na veľmi chutný koláčik s rýchlou a jednoduchou prípravou. Pri každom pečení si tak môžeme zvoliť iný ovocný kompót a podľa toho budeme mať napr. marhuľový, broskyňový, slivkový alebo hocijaký iný ovocný koláč.

 

  • 200 g polohrubá múka
  • 200 g špaldová celozrnná múka
  • 50 g trstinový cukor
  • 2 PL kakao
  • 1 ks vajce
  • 50 ml rastlinný olej
  • 1 PL sóda bikarbóna
  • 1 ovocný kompót (700 ml fľaša, rozmixovaný)
  • hrsť posekaných orechov (hrozienok alebo posekaná čokoláda)

Ovocný kompót (necháme aj šťavu) rozmixujeme. Akoby sme chceli spraviť presnidávku. Hladkú zmes vylejeme do misy a pridáme ostatné suroviny potrebné na koláč. Zmiešame a pridáme hrsť nasekaných orechov, hrozienka alebo polámanú čokoládu (podľa chuti každého maškrtníka :-). Premiešame a vylejeme na vymastený (maslo) a hrubou múkou vysypaný plech. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 minút.

Po upečení a vychladnutí potrieme koláč ovocným džemom a posypeme kokosom alebo mletými orechami. Môžeme poliať aj čokoládovou polevou. Teda vrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Koláčik je mňam a príprava je veľmi jednoduchá. Myslím, že by ho zvládli upiecť aj detičky spolu s ockom :-).

 

TIP od Lenky

Máte radi v kuchyni pokoj a poriadok, tak ako ja? Chcete sa sústrediť na pečenie a varenie, ale deti vás vyrušujú? Máte obavu, aby sa nezranili? Prezradím vám, ako som to vyriešila ja:

Zamestnajte ich exkluzívnou japonskou stavebnicou LaQ.

Vytvorte si aj vy priestor pre pohodu v kuchyni a pri spoločnom stolovaní zdieľajte radosť z výborného jedla a z krásnych modelov postavených vašimi šikovnými konštruktérmi. U nás doma to skvelo funguje!

Stavebnica je vhodná tak pre chlapcov ako aj dievčatá.


Lenka Laššáková
Varím a pečiem pre radosť.

Priemerné hodnotenie receptu

(4/5)

4 5 4

Ohodnoťte tento recept

4 ľudí hodnotilo tento recept



Pridaj komentár

 

Menu