makovo – jablkový koláč s čokoládovým krémom

Makovo – jablkový koláč s čokoládovým krémom

Doba varenia/pečenia:

Rýchly makovo jablkový koláč plný vápnika, potretý čokoládovým krémom.

 

Cesto

  • 1 vajce
  • 1 lyžičku jedlej sódy
  • 30 g kryštálového cukru (môže byť aj viac)
  • 100 g hladkej múky
  • 100 g mletého maku
  • 100 ml oleja
  • 250 ml kyslej smotany
  • 2 stredne veľké jablká – nastrúhané a scedené zo šťavy

Krém

  • 250 ml kyslej smotany
  • 250 g horkej čokolády

Všetky prísady zmiešame a nakoniec pridáme aj strúhané jablká. Vymiešame jednotné cesto a to navrstvíme na vymastenú a múkou vysypanú tortovú formu s priemerom 24 cm. Pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút. Po upečení necháme cesto vychladnúť. Zatiaľ pripravíme krém zmiešaním kyslej smotany a horkej čokolády, ktorú sme rozpustili nad parou. Hotovú plnku natrieme na vychladnutý korpus.

 

 



Priemerné hodnotenie receptu

(0/5)

0 5 0

Ohodnoťte tento recept

0 ľudí hodnotilo tento recept



Pridaj komentár