oravský slaninový kabáč

Oravský slaninový kabáč

Doba varenia/pečenia:

Kysnutý oravský chlieb – kabáč, posypaný tou najjemnejšou slaninkou.
 

  • 500 g múka hladká pšeničná
  • 3 – 4 menšie ks zemiaky uvarené v šupke
  • 1 ks vajce
  • 1 ks droždie sušené Dr. Oetker
  • 125 ml voda teplá
  • 125 ml mlieko teplé
  • 1/2 čl cukor
  • 2 čl soľ
  • 1 čl rasca celá
  • 150 – 200 g slanina oravská nakrájaná

Krok 1

Múku, soľ, cukor, rascu a droždie premiešame nasucho. Pridáme zemiaky, vajce, mlieko a vodu. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme podkysnúť cca 35 – 45 minút.

Krok 2

Rúru si predhrejeme na 200 °C. Vymastíme si plech o priemere 25 cm krát 35 cm. Vykysnuté cesto vylejeme do vymasteného plechu a pomúčenými rukami ho po celej ploche rovnomerne rozťapkáme. Na vrch cesta poukladáme nakrájanú slaninku.

Krok 3

Pečieme na 200 °C cca 40 – 45 minút. Po vybratí z rúry, necháme vychladnúť.



Priemerné hodnotenie receptu

(0/5)

0 5 0

Ohodnoťte tento recept

0 ľudí hodnotilo tento recept



Pridaj komentár