úžasný zebrový cheesecake

Úžasný zebrový cheesecake

Doba varenia/pečenia:

Zebrový, čokoládový cheesecake, ktorý si váš manžel zamiluje po prvom súste. Ten môj sa ho nevie dojesť 🙂

 

Korpus

  • 180 g maslových sušienok Sondey
  • 1 lyžica kakaa Castello
  • 80 g zmäknutého masla

Plnka

  • 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 100 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
  • 100 g bielej čokolády Fin Carré
  • 500 g mascarpone Lovilio
  • 250 g kyslej smotany Pilos
  • 4 vajíčka

Poleva

  • 100 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
  • 50 g bielej čokolády Fin Carré
  • 80 g zmäknutého masla
  • 80 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

Krok 1

V sekacom mixéri rozomelieme sušienky a zmiešame ich s kakaom. Zomleté sušienky zmiešame so zmäknutým maslom. Vzniknutou zmesou vystelieme dno tortovej formy a vyrobíme aj 1 cm vysoké okraje po celom obvode tortovej formy. Sušienkový korpus dáme zapiecť na 10 minút do rúry vyhriatej na 180 °C. Predpečený korpus necháme vychladnúť.

Krok 2

Smotanu na šľahanie zohrejeme a rozdelíme na 2 časti. Polovicou zalejeme nalámanú tmavú čokoládu a druhou polovicou bielu čokoládu. Obe čokolády v miske miešame, až kým sa čokolády úplne nerozpustia. Potom ich necháme vychladnúť. Mascarpone, kyslú smotanu a vajíčka metličkou zmiešame v miske. Môžeme zamiešať aj práškový cukor (2PL). Ja som nedávala, keďže sa pridáva čokoláda. Plnku rozdelíme na 2 časti. Do polovice plnky pridáme za stáleho miešania vychladnutú tmavú čokoládu a do druhej bielu čokoládu. Miešame, až kým nevzniknú hladké plnky.

Krok 3

Na vychladnutý sušienkový korpus do stredu nalejeme 1 naberačku tmavej plnky. Do stredu tmavej plnky potom nalejeme 1 naberačku svetlej plnky. Takto postup opakujeme, až kým neminieme obe plnky. Formou trochu zatrasieme, aby sa plnka vyrovnala. Cheesecake pečieme pri teplote 170 °C približne 60 minút. Okraje majú byť zlatohnedé a stred trochu trasľavý. Hotový cheesecake necháme vychladnúť a následne ho dáme stuhnúť do chladničky na celú noc.

Krok 4

Na druhý deň si pripravíme zmiešaním horúcej smotany, čokolády na varenie a masla čokoládovú polevu, ktorou vrch koláča polejeme. Na záver vrch dozdobíme rozpustenou bielou čokoládou.



Priemerné hodnotenie receptu

(5/5)

5 5 1

Ohodnoťte tento recept

1 ľudí hodnotilo tento recept



Pridaj komentár