krémová mungo polievka s kari

Krémová mungo polievka s kari

Zdravá krémová mungo polievka s kari korením, posypaná slnečnicovými semiačkami.
 

  • 400 ml smotana na varenie
  • 400 g fazuľa mungo
  • 2 ks cibuľa
  • 2 PL kari korenie
  • 1 PL maslo
  • štipiek mletý koriander
  • podľa chuti soľ
  • 1 PL hladká múka

Mungo fazuľu namočíme na noc do vody, aby zmäkla. Na druhý deň ju opláchneme a zalejeme vodou. Podľa chuti dosolíme, pridáme kari korenie, najemno nasekanú cibuľu a varíme do zmäknutia. Po uvarení odstavíme hrniec s polievkou zo sporáka a polievočku rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. No fazuľka mungo sa nemusí podariť celkom rozmixovať, čo na úžasnej chuti polievky nič nezmení. Hrniec dáme späť na sporák, polievočku privedieme do varu a zriedime ju smotanou zmiešanou s hladkou múkou. Dochutíme maslom a necháme chvíľku povariť. Pri servírovaní môžeme posypať polievku slnečnicovými semiačkami alebo opekaným chlebíkom.

Prajem dobrú chuť

 

 



Priemerné hodnotenie receptu

(0/5)

0 5 0

Ohodnoťte tento recept

0 ľudí hodnotilo tento recept



Pridaj komentár