Zdravá krémová mungo polievka s kari korením, posypaná slnečnicovými semiačkami.
- 400 ml smotana na varenie
- 400 g fazuľa mungo
- 2 ks cibuľa
- 2 PL kari korenie
- 1 PL maslo
- štipiek mletý koriander
- podľa chuti soľ
- 1 PL hladká múka
Mungo fazuľu namočíme na noc do vody, aby zmäkla. Na druhý deň ju opláchneme a zalejeme vodou. Podľa chuti dosolíme, pridáme kari korenie, najemno nasekanú cibuľu a varíme do zmäknutia. Po uvarení odstavíme hrniec s polievkou zo sporáka a polievočku rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. No fazuľka mungo sa nemusí podariť celkom rozmixovať, čo na úžasnej chuti polievky nič nezmení. Hrniec dáme späť na sporák, polievočku privedieme do varu a zriedime ju smotanou zmiešanou s hladkou múkou. Dochutíme maslom a necháme chvíľku povariť. Pri servírovaní môžeme posypať polievku slnečnicovými semiačkami alebo opekaným chlebíkom.
Prajem dobrú chuť