Voňavé medovníky, ktoré sú hneď po upečení mäkké a môžu sa jesť. Taktiež nie je nutné nechávať odležať cesto.
Voňavé medovníky, ktoré sú hneď po upečení mäkké a môžu sa jesť. Taktiež nie je nutné nechávať odležať cesto.
Všetky suroviny zmiešame dokopy a vypracujeme hladké cesto. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a môžeme vykrajovať medovníčky. Poukladáme ich na plech vystlaný mastným papierom. Vykrojené medovníčky potrieme rozšľahaným vajíčkom a môžeme ich ozdobiť vlašským orechom alebo hrozienkom. Rúru predhrejeme na 200 °C a po chvíli vložíme do nej plech s medovníčkami. Pečieme 4-5 minút pri 200 °C. Tieto medovníky sú hneď mäkučké.
Prajem krásne vianočné sviatky 🙂
(5/5)
1 ľudí hodnotilo tento recept