Šťavnatý jablkový koláč s čokoládovou polevou. Pripravíte ho raz-dva, a tri-štyri ho zjete 🙂
Cesto
- 400 g hrubá múka
- 1 ks škoricový cukor
- 1 ks vanilkový cukor
- 6 ks jablko
- 3 ks vajce
- 1 kl mletá škorica
- 1,5 kl sóda bikarbóna
- 2 dl olej
Krém
- 250 ml kyslej smotany
- 100 g horkej čokolády
Vymiešame celé vajcia (žĺtky aj bielka) s vanilkovým a škoricovým cukrom a olejom, postupne pridáme múku premiešanú so sódou bikarbónou a strúhané jablká so škoricou. Pripravené cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri 200°C približne 30 minút. Horkú čokoládu necháme roztopiť za občasného miešania v hrnci nad parou. Po rozpustení necháme chvíľu vychladnúť a zmiešame s kyslou smotanou. Pripravený krém natrieme na upečený a vychladnutý koláčik.