Jedinečný čokoládový koláč z červenej fazule poliatý horkou čokoládou.
- 2 ks plechovka (425 ml) červenej fazule
- 3 ks vajce
- 1/4 šálky trstinového cukru
- 6 PL kokosový olej
- 4 PL práškové kakao
- 2 ČL mletá škorica
- 1,5 ČL kypriaci prášok do pečiva
- štipka soli
Krok 1
V malej miske zmiešame kakao, prášok do pečiva, mletú škoricu a štipku soli.
Krok 2
Vo väčšej mise s ponorným mixérom spolu vyšľaháme vajcia, olej a cukor, až kým zmes nie je nadýchaná. Následne pridáme fazule a mixujeme znova do hladkej konzistencie.
Krok 3
Do tejto fazuľovej zmesi vmiešame zmes z malej misky. Zmes vylejeme do tortovej formy, alebo na plech. Pečieme 40-50 minút na 200°C. Na záver, môžme koláč poliať horkou čokoládou.