Perfektná vláčna škoricovo jablková bábovka. Výborná ku kávičke alebo teplému čaju.
- 1 hrnček polohrubá múka
- 1 hrnček hladká múka
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 1 škoricový cukor
- 2 Čl škorica mletá
- 3 ks vajcia
- 1/2 hrnčeka olej
- 1/2 hrnčeka mlieko
- 1 hrnček nastrúhané jablká
Na vymazanie formy:
- maslo
- hrubá múka
Krok 1
Z troch bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Zmiešame všetky sypké ingrediencie.
Krok 2
Postupne zapracujeme žľtka, olej, mlieko a nahrubo nastrúhané jablká – jeden hrnček sú dve menšie alebo jedno veľké jablko. Vypracujeme cesto a zľahka vmiešame tuhý sneh.
Krok 3
Cesto nalejeme do vymastenej, hrubou múkou vysypanej formy na bábovky. Pečieme asi 45-50 minút pri miernej teplote, 180°C. Upečenú bábovku necháme vychladnúť.
Bábovka je perfektná, chutná a vláčna. Prajem dobrú chuť pri kávičke alebo teplom čajíku.