Krok 1
Všetky ingrediencie na cesto dáme do misy a spolu dôkladne premiešame. Pripravenú zmes vylejeme na maslom vymastený a hrubou múkou vysypaný plech. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme cca 25 minút.
Krok 2
Zatiaľ si pripravíme plnku. V jednej mise zmiešame tvaroh s vanilkovým cukrom a javorovým sirupom. V druhej mise vyšľaháme šľahačkovú smotanu so stužovačom, ktorú zľahka vmiešame do tvarohu. Takto pripravenú plnku natrieme na vychladnuté upečené cesto a dáme stuhnúť do chladničky, aspoň na hodinu.
Krok 3
V troche pomarančového džúsu rozmiešame Zlaté klasy. Zvyšný džús vylejeme do hrnca a necháme zovrieť. Pridáme rozmiešaný Zlatý klas a varíme pokiaľ nám zhustne. Za občasného miešania necháme želatínu chvíľu vychladnúť a natrieme ju na tvarohovú plnku. Koláč dáme opäť do chladničky stuhnúť, najlepšie na celú noc.
Na druhý deň sa môžeme oblizovať až za ušami 🙂 a vychutnávať si lahodnú chuť tohto zdravého koláčika.