Šunkovo – syrové cesnakové trojuholníky

Šunkovo – syrové cesnakové trojuholníky

Doba varenia/pečenia:

Tieto cesnakové trojuholníky sú mňamkové, neskutočne výborné. Vhodné aj ako doplnok na rodinné oslavy, pracovné posedenia, výlety a pod. A najlepšie sú samozrejme čerstvo upečené, chrumkavé. Odporúčam všetkým a už vopred prajem dobrú chuť.

 

Cesto:

  • 500 ml mlieka
  • 40 g droždia
  • 3 lyžice kryštálového cukru
  • 750 g polohrubej múky
  • 2 čl soli
  • 100 ml oleja
  • 1 žĺtok

Krém:

  • 200 g Hery
  • 2 žĺtky
  • 2 čl soli
  • 5 – 6 strúčikov cesnaku

Ďalšie potrebné suroviny:

  • 40 dkg šunka (môže byť aj viac, ako vyjde)
  • syr (plátky)

 

Krok 1

Pripravíme si kvások. Zmiešame vlažné mlieko, kryštálový cukor, rozdrobené droždie, 2 lyžice polohrubej múky a necháme 10 – 15 min postáť. Potom pridáme soľ, olej, múku, žĺtok a vypracujeme vlážne cesto.  Prikryjeme ho a necháme nakysnúť.

Krok 2

Pripravíme si krém. Zmäknutú Heru (nie rozpustenú) dohladka rozmiešame so žĺtkami, soľou a pretlačeným cesnakom.

Krok 3

Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 časti. Každú rozvaľkáme (na hrúbku asi 1cm), natrieme krémom, poukladáme plátky šunky, syra a zvinieme do rolády. Povrch rolád tiež potrieme krémom a pokrájame šikmým rezom na trojuholníky. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Trojuholníky môžeme posypať sezamom, rascou alebo makom. Takto pripravený plech dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 °C 20 minút. Upečené cesnakové trojuholníky necháme vychladnúť a môžeme sa hostiť :-). Dobrú chuť

TIP od Lenky

Máte radi v kuchyni pokoj a poriadok, tak ako ja? Chcete sa sústrediť na pečenie a varenie, ale deti vás vyrušujú? Máte obavu, aby sa nezranili? Prezradím vám, ako som to vyriešila ja:

Zamestnajte ich exkluzívnou japonskou stavebnicou LaQ.

Vytvorte si aj vy priestor pre pohodu v kuchyni a pri spoločnom stolovaní zdieľajte radosť z výborného jedla a z krásnych modelov postavených vašimi šikovnými konštruktérmi. U nás doma to skvelo funguje!

Stavebnica je vhodná tak pre chlapcov ako aj dievčatá.

Kategória:
Typ receptu: ,

Lenka Laššáková
Varím a pečiem pre radosť.

Priemerné hodnotenie receptu

(0/5)

0 5 0

Ohodnoťte tento recept

0 ľudí hodnotilo tento recept



Pridaj komentár

 

Menu